Posteado por en

QUE ÉS IMPORTANT TENIR EN COMPTE A L’HORA DE LLOGAR

A l’hora de llogar un pis hem de tenir en compte i estar informats de tots els costos que això suposa, tant en el preu del lloguer mateix, com tots els impostos que ens tocarà pagar durant el primer mes d’entrar-hi a viure.

El primer i el més important es saber amb certesa que podrem pagar el preu del lloguer cada mes. Per tal de que es pugui viure tranquil, es recomana que no gastem més del 40% dels nostres ingressos. Per exemple si guanyem (entre dues persones) 2000€, recomanem que el preu del lloguer no sigui superior a 800€, perquè 2000€/100×40%=800€.

Això és perquè el preu del lloguer només inclou del dret de viure al pis en qüestió. El cost de l’aigua, la llum, el gas i els serveis en general no estan inclosos. Això vol dir que les factures les haurà de pagar l’arrendatari i no l’arrendador.

Perquè un llogater accedeixi a llogar-nos un pis es demanaran: les nostres tres últimes nòmines, documentació que acrediti la nostra identitat i haurem de pagar una sèrie d’impostos i costos del tràmit (que sempre estaran explicitats en un contracte d’arrendament). Quins són? Anem a veure-ho.

  • Fiança equivalent a 1, 2 o els mesos adequats a la quantitat que es paga de lloguer
  • L’ITP (ese gran desconocido) o Impost de Transmissions Patrimonials i té un cost aproximat del 0,50% de la durada del contracte. Per exemple si hem de llogar un pis de 6.000 anuals (amb estada obligatòria de 6 mesos, però prorrogable a 3 anys) l’ITP seria de 90€, perquè: 6.000/any x 3 anys = 18.000€ i 18.000€ x 0,50% = 90€.

El pagament de l’ITP el podem fer descarregant-nos un formulari a la pàgina web de l’ATC (Agència Tributària Catalana) on ens diran a quins bancs podem anar a fer d’ingrés. Si com a inquilins preferim fer aquest tràmit a través de l’agència immobiliària, hem de saber que aquest servei tindrà un cost addicional.

L’última recomanació que us fem i la més important és que MAI llogueu un pis sense contracte, ja que, en aquest cas, no tindríem cap suport legal en cas de que les coses con surtin com esperàvem.

A més de tot això, es interessant saber que el 90% d’stock del mercat immobiliari està en mans d’immobiliàries, així que sempre serà millor dirigir-se a una de les anomenades per dos raons: per totes les garanties que aquestes ens poden oferir en terreny legal i pel simple fet de que ens podran donar una oferta més àmplia de pisos.

Nuestros valores

Servicio integral

Servicio integral

Alquilloga Inmobiliaria es un grupo joven y en desarrollo constante, compuesto por profesionales especializados en ofrecer a sus clientes un servicio eficaz e integral para cualquier tipo de gestión inmobiliaria y técnica.
Trato personalizado

Trato personalizado

Integridad profesional, nuestra filosofía Trabajamos con una seleccionada cartera de inmuebles, que nos permite establecer con nuestros clientes una gestión impecable, sustentada por una relación de transparencia y confianza plena.
Rapidez

Rapidez

El trabajo constante y rigoroso, caracterizado por ofrecer servicios completos con los precios más ajustados que nos permiten conseguir todos nuestros avances profesionales y rentabilizar su inmueble en el menor tiempo posible.
Calidad

Calidad

Nuestra misión principal es satisfacer las exigencias particulares de cada uno de nuestros clientes, estableciendo una atención personalizada, con el fin de encontrar el servicio que mejor se adecue a sus necesidades.
Gente joven

Gente joven

Alquilloga Inmobiliaria es un grupo joven y en desarrollo constante, compuesto por profesionales especializados en marqueting - venta y en el campo de la arquitectura técnica, por lo que ofrecen a sus clientes un servicio integral y eficiente para cualquier tipo de gestión inmobiliaria.
Precios competitivos

Precios competitivos

Ventajas únicas, nuestro valor diferenciador Las tarifas más bajas del mercado, seriedad, compromisos y garantías reales constituyen nuestra principal ventaja competitiva.

¿Quiere estar informado?

Por favor rellene los campos y le mantendremos informado de las últimas novedades por correo electrónico.